Završna Konferencija projekta“ Zaželi – Podrška potrebitima na području Općine Pirovac“

U prostorijama kino dvorane u Pirovcu, dana 27. lipnja 2022. godine, održana je završna konferencija projekta „ Zaželi – Podrška potrebitima na području Općine Pirovac“, čija je provedba financirana u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijalni 2014.-2020.“, sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Korisnik bespovratnih sredstava je Općina Pirovac, dok su projektni partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Šibenik. Ukupna vrijednost projekta je 1.573.621,92 kuna, a trajanje projekta je do kolovoza 2022. godine.
Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta, kao i provedbene aktivnosti te utjecaj i značaj projekta za mještane Općine Pirovac.

Postignuti ciljevi projektom su zaposlene žene koje su stekle dodatno obrazovanje, što će im pomoći da postanu konkurentnije na tržištu rada. Našim sugrađanima starije životne dobi i onima u nepovoljnom položaju pružena je potpora i podrška kroz pomoć u kućanskim poslovima, uključivanjem u društveni život zajednice i ublažavanjem osjećaja usamljenosti. Svaki korisnik je tijekom provedbe projekta mjesečno dobivao pakete higijenskih potrepština.

Tijekom konferencije sudionicima se obratio načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam, koji je istaknuo kako se Općina sredinom svibnja javila na natječaj za fazu III projekta Zaželi, te kako svi iščekujemo pozitivni ishod i nastavak projekta koji bi bio od velikog značaja za zaposlene žene kao i za korisnike projekta.