POZIV – Radionica održivog razvoja – neformalan i formalan sustav obrazovanja

Veseli nas što Vas možemo pozvati na sudjelovanje u provedbi aktivnosti Radionica održivog razvoja – neformalan i formalan sustav obrazovanja, a u suradnji s Draženom Šimlešom. Radionica se provodi u sklopu projekta Zavrtimo krug promjena III, a cilj radionice je približiti razumijevanje održivog razvoja kroz komponente kao što su okoliš, društvo i ekonomija, a vodeći računa o razumijevanju formalnog i neformalnog sustava obrazovanja te upravo kroz prizmu navedenoga naučiti kako možemo približiti održivi razvoj učenicima te koje metode i alate možemo koristiti u radu.

Radionica će se održati 7. svibnja 2024. godine u Osnovnoj školi Pirovac na adresi Put škole 10, HR-22213 Pirovac s početkom u 13:10 sati. Radionica je besplatna i namijenjena je svima
zainteresiranima za teme održivog razvoja i sustava obrazovanja.

Prijavni obrazac: https://forms.gle/GBAKHAV8s4SYLjxb7

Predavač dr. sc. Dražen Šimleša viši je znanstveni suradnik na Institutu društvenih znanosti „Ivo Pilar“ u Zagrebu.
Područje rada i djelovanja mu je globalizacija, održivi razvoj i permakultura, ekološki otisak, društvena i solidarna ekonomija, društveno poduzetništvo. U ZMAG-u je koordinator
programa Centri znanja i upravitelj Zadruge za dobru ekonomiju. Koordinator je i Europske mreže za solidarnu ekonomiju – RIPESS. Educira uzduž i poprijeko o praktičnoj primjeni održivog razvoja i rješenjima za bolji svijet.

Projekt Zavrtimo krug promjena III započeo je 8. studenog 2023. i traje do 31. srpnja 2024. godine, a provodi se u Osnovnoj školi Pirovac. Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa “More 249”, dok su partneri na projektu Osnovna škola Pirovac, Udruga Argonauta i Općina Pirovac. Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja i iznosu od 12.761,93 €, dok je ukupna vrijednost projekta 14.137,91 €. Opći cilj projekta je povećati razinu znanja, sposobnosti i motiviranosti djece za očuvanje i brigom za okoliš čime se doprinosi boljoj ekološkoj osviještenosti i održivom razvoju, dok su specifični ciljevi projekta educirati djecu i mlade o okolišu i prirodi koja nas okružuje, potaknuti na kreativnost i vlastiti angažman u zaštiti okoliša.

Za više informaciju o projektu: FACEBOOK i WEB