POZIV – Radionica ekološkog vrtlarenja i kompostiranja

Veseli nas što Vas možemo pozvati na sudjelovanje u provedbi aktivnosti Radionica ekološkog vrtlarenja i kompostiranja, a u suradnji s udrugom ZMAG. Radionica se provodi u sklopu projekta
Zavrtimo krug promjena III, a cilj radionice je upoznavanje osnovnih pravila eko vrtlarenja i dobivanja ideja kako planirati vrt, odnosno kako voditi računa o biljkama, plodoredu i dobrim susjedima među biljkama, štetnicima i korovu u vrtu.

Osim toga polaznici će se upoznati s bankom sjemena te kompostiranjem.
Radionica će se održati 19. ožujka 2024. godine u Gradskoj knjižnici Vodice na adresi Obala Vladimira Nazora 4, HR-22211 Vodice s početkom u 17:30 sati. Radionica je besplatna i namijenjena je svima zainteresiranima za ekološko vrtlarenje i kompostiranje.

Prijavni obrazac: https://forms.gle/KLibgY3Zvnr3Zzf69
Projekt Zavrtimo krug promjena III započeo je 8. studenog 2023. i traje do 31. srpnja 2024. godine, aprovodi se u Osnovnoj školi Pirovac. Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa “More 249”, dok su partneri na projektu Osnovna škola Pirovac, Udruga Argonauta i Općina Pirovac. Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja i iznosu od 12.761,93 €, dok je ukupna vrijednost projekta 14.137,91 €.

Opći cilj projekta je povećati razinu znanja, sposobnosti i motiviranosti djece za očuvanje i brigom za okoliš čime se doprinosi boljoj ekološkoj osviještenosti i održivom razvoju, dok su specifični ciljevi projekta educirati djecu i mlade o okolišu i prirodi koja nas okružuje, potaknuti na kreativnost i vlastiti angažman u zaštiti okoliša.

Srdačan pozdrav
LAG “More 249“