Početna Konferencija „Podrška potrebitima na području Općine Pirovac“

U prostorijama Općine Pirovac, dana 29. siječnja 2021. godine  u 11 sati održana je početna konferencija projekta „ Zaželi – Podrška potrebitima na području Općine Pirovac“, čija je provedba financirana u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijalni  2014.-2020.“, sredstvima  Europskog socijalnog fonda. Korisnik bespovratnih sredstava je Općina Pirovac, dok su projektni partneri Hrvatski zavod za Zapošljavanje, Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Šibenik. Ukupna vrijednost projekta je 1.573.621,92 kune, a trajanje projekta je do kolovoza 2022.godine. Konferencija se odvijala pod posebnim uvjetima  zbog trenutne epidemiološke situacije, uz pridržavanje svih propisanih mjera zaštita.

Konferenciju je otvorio Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac, dok su voditeljica projekta Nives Gulam i kordinatorica Branimira Salajić detaljnije predstavile ciljeve, aktivnosti i očekivane rezultate projekta.

Ovim projektom zaposleno je pet žena koje će pružati uslugu potpore i podrške 25 krajnjih korisnika, tj. starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Provedbom projekta doprinijet će se smanjenje socijalne isključenosti i poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika na području Općine Pirovac, te osnažiti radni potencijal pet teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici i pružiti im dodatno osposobljavanje za posao gerontodomaćice čime postaju konkurentnije na tržištu.  Prilikom završetka konferencije ženama su dodijeljeni bicikli koji će im poboljšati kvalitetu rada i olakšati odlazak kod krajnjih korisnika.