Pirovčani Šimun Barić te braća Šime i Mate Štefanac oduševili u kickboxingu – IMAMO DVA VICEPRVAKA i BRONČANU MEDALJU NA PRVENSTVU HRVATSKE!

Prošli vikend u Zaboku održano je Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu u Light contactu za sve uzraste, a tri mlada sportaša iz Pirovca, Šimun, Šime i Mate uspjeli su zauzeti istaknute pozicije na pobjedničkom postolju. Želja za postizanjem vrhunskih rezultata naših sportaša motivirali su ih i na ovom natjecanju unatoč izazovima koje velika natjecanja nose. Borbe su bile pune uzbuđenja i napetosti do zadnjih sekunda, dok su se borili protiv najboljih.

Šimun Barić osvojio je srebrnu medalju u kategoriji Juniori -74 kg impresioniravši  brzinom, tehnikom i izdržljivošću u borbama od tri runde. Borbe su bile pune uzbuđenja i napetosti do zadnjih sekunda, a gubitak zlatne medalje mnogi su doveli u pitanje zbog, u najmanju ruku, čudnih sudačkih odluka.

Šime Štefanac, s druge strane, po prvi puta nastupa u ovoj disciplini na Prvenstvu Hrvatske, a osvojivši srebrnu medalju u u kategoriji mlađi kadeti -47 kg postigao je izvanredan uspjeh.  Njegova borbenost i praćenje trenerovih uputa na natjecanju bile su primjer velikog potencijala za daljnja natjecanja.

Nakon osvojenih zlatnih medalja ove godine i u disciplini Point fighting, Šimunu i Šimi je ovo prilika za ulazak u kickboxing reprezentaciju Hrvatske.

Na prvenstvu je nastupio i Mate Štefanac, poznatiji po svojim uspjesima u drugim borilačkim disciplinama, poput Full contacta i Low kicka. Iako ovo nije bila njegova uobičajena disciplina, Mate je pokazao svoju svestranost i sportski duh pristupivši natjecanju s otvorenim umom i spremnošću za učenjem. Njegova odluka da se okuša u novoj disciplini donijela mu je brončanu medalju u kategoriji juniori -69 kg.

Izvanredan uspjeh nije samo donio radost njima i njihovim klubovima (Šimun – Kickboxing Pretorian Zadar, Mate i Šime – Hrvatski branitelj dragovoljac Vodice), već je dokazao snagu i talent koji se krije u malim mjestima, a Pirovac je zasigurno jedno od njih.