Općini Pirovac odobreno 214 tisuća kuna za projekt uređenja Groblja Sv. Ante

Nakon administrativne kontrole I postupka ocjenjivanja, Općina Pirovac odabrana je za dodjelu potpore u iznosu od 214.962,50 kuna za provedbu tipa operacije 3.1.1. “Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme I kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” u sklopu provedbe lokalne razvojne strategije LAG-a “More 249”.

Prijavljenim projektom rekonstrukcije groblja sv. Ante predviđeno je uređenje popločenja u zonama prilaznog trga, trga za okupljanje smještenog iza crkve, te pješačkih puteva na groblju. Također je predviđeno hortikulturno rješenje koje obuhvaća izradu zelenog pojasa oko cijelog groblja te zelenih otoka ukomponiranih u pješačke zone groblja. U zoni prilaznog trga uz jugozapadni rub čestice projektiran je i zeleni pojas s betonskim klupicama koje će služiti za odmor posjetiteljima groblja.

“Zadovoljni smo što će mjesno groblje sv. Ante napokon dobiti izgled kakav I zaslužuje, a uvažavajući potrebe I značaj groblja, ovaj projekt smatramo od iznimne važnosti za našu općinu. Osim samog širenja groblja I izgradnje novih grobnih mjesta u prethodnim godinama, ovim projektom uređenja zone prilaznog trga I popločane pješačke staze stvorit će se sasvim nova vizura mjesnog groblja.”, rekao je načelnik Ivan Gulam.