Održana završna konferencija projekta „Plan za sretan dan“

Rezultati EU projekta „Plan za sretan dan“ – UP.02.2.2.08.0004 predstavljeni su u četvrtak 14.01.2021. godine na Završnoj konferenciji u zgradi Općine Pirovac (vijećnica). Riječ je o projektu vrijednom 1.829.900,08 kn čija bespovratna sredstva iznose 100%, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda.


Završnu konferenciju je vodio voditelj projekta Marin Barić, pročelnik JUO Pirovac, a nazočnima su se obratili i ravnateljica DV Oršula Miranda Paić, te načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam. Riječ je o Partnerskom projektu, u trajanju od 30 mjeseci od dana potpisivanja ugovora 17.07.2018.godine do 16.01.2021. godine, koji je provodila Općina Pirovac u suradnji s Dječjim vrtićem Oršula.

Projektom „Plan za sretan dan“ uveo se smjenski rad u Dječji vrtić „Oršula“-područni odjel „Mendula“, čime se omogućilo usklađivanje poslovnog i obiteljskog života kroz prilagođavanje radnog vremena dječjeg vrtića radnom vremenu roditelja. Također, projektom se omogućilo dodatno usavršavanje stručnjaka koji rade u dječjem vrtiću, što pridonosi povećanju kvalitetu provedbe programa predškolskog odgoja i naobrazbe.

Dobivena sredstva su omogućila nova zapošljavanja u DV Oršula, nabavku didaktičke i informatičke opreme, pomagala i igračaka, održavanje plesno-kreativne radionice, te financiranje prehrane djece u sklopu aktivnosti smjenskog rada.

Načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam je najavio da će se Općina Pirovac prijaviti i za drugu fazu Projekta čim natječaj bude raspisan.