ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA “PLAN ZA SRETAN DAN”

U srijedu 11. rujna 2019. godine u 17:00 sati u prostoru Dječjeg vrtića „Mendula” u Pirovcu održana je Početna konferencija projekta „Plan za sretan dan” – UP.02.2.2.08.0004. Projekt je predstavio njegov voditelj Marin Barić, pročelnik JUO Pirovac, a svojim obraćanjem nazočnima su ga podržali i ravnateljica DV Oršula Miranda Paić, te načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam. Riječ je o Partnerskom projektu koji provodi Općina Pirovac u suradnji s Dječjim vrtićem Oršula.

Projektom „Plan za sretan dan” omogućilo se uvođenje smjenskog rada u Dječji vrtić „Oršula”-područni odjel „Mendula”, čime se omogućuje usklađivanje poslovnog i obiteljskog života kroz prilagođavanje radnog vremena dječjeg vrtića radnom vremenu roditelja. Također, projektom će se omogućiti dodatno usavršavanje stručnjaka koji rade u dječjem vrtiću, što će povećati kvalitetu provedbe programa predškolskog odgoja i naobrazbe.

Ukupna vrijednost projekta iznosi: 1.829.900,08 kuna. Bespovratna sredstva iznose 100%, a financiraju se iz Europskog socijalnog fonda. Trajanje projekta je 30 mjeseci od dana potpisivanja ugovora, 17.07.2018. godine.

Dobivena sredstva su omogućila nova zapošljavanja u DV Oršula, nabavku didaktičke i informatičke opreme, pomagala i igračaka, održavanje plesno-kreativne radionice, te financiranje prehrane djece u sklopu aktivnosti smjenskog rada.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Oršula Miranda Paić rekla je kako je ova suradnja urodila sjajnim mogućnostima za kvalitetniji predškolski rad i pružila dodatne mogućnosti malim Pirovčanima i Pirovčankama.