Imamo europsku broncu

Od 17. 04. – 24. 04. 2023. godine u Jesolu, Italiji održalo se Europsko prvenstvo u taekwon-do-u.
Hrvatska reprezentacija ostvarila je veliki uspjeh zauzevši visoko 6. mjesto u ukupnom poretku među 31. državom sudionicom od kojih su neke bile 3-4 puta brojnije.
Ono što je za naše mjesto posebno za istaknuti je nastup 16-godišnjeg Šimuna Barića u reprezentaciji i njegova završna – odlučujuća borba u ekipi stariji juniori kojom je reprezentacija osvojila ekipnu europsku broncu, pobijedivši favoriziranu ekipu reprezentacije Češke.

Inače, Šimun od svoje 5. godine trenira u Klubu HBD Vodice i uz još 4 člana kluba pozvan je u sastav hrvatske reprezentacije što je velika čast za godine upornosti i treniranja.

Uspjeh hrvatske reprezentacije najbolje je opisao izbornik Branko Fibinger:
„Svi koji me poznaju znaju koliko ja živim ovaj sport i koliko volim ITF taekwon-do, a pogotovo timski sparing koji je za mene vrh jer svaka zemlja daje u uzrasnoj kategoriji pet ili šest najboljih boraca, pa da vidimo tko je bolji. Iz tog razloga posebno želim svima vama članovima timova posebno zahvaliti Zoi Vivoda, Anai Ražnjević, Paoli Dundović, Martini Grabar, Ivi Bročić i Chiari Ivas te dečkima Dinu Ivasu, Karlu Katiniću, Matanu Kataliniću, Michaelu Stenti i Šimunu Bariću što ste bili doslovno tim, a kada ste skupa onda ste i najjači. Toliko emocija i zajedništva nisam odavno osjetio i zato vam veliko hvala.“.