Dodjela nagrada 14. Državnog natjecanja u poznavanju prometnih propisa

Dana 17. veljače predstavnici Prometne Učilice i PU Šibensko-kninske posjetili su našu školu kako bi podijelili nagrade i priznanja dobitnicima na ovogodišnjem 14. Državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa.

Ove je godine naša škola po prvi puta sudjelovala na Državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa koje se odvijalo online u razdoblju od 1.10. do 18.12.2022.. Učenici nižih (3. i 4.) i viših (5., 6., 7. i 8.) razreda na poticaj učiteljice Martine Radnić prijavili su se na natjecanje kako bi provjerili svoje znanje te naučili i nešto novo o prometnim pravilima.

Natjecanje znanja provodilo se u 3 kategorije:
• najbolji učenici
• najbolje razredno odjeljenje
• najbolje škole

Naši su se učenici jako potrudili i redovito vježbali što je rezultiralo odličnim rezultatima. Među trima prvoplasiranim školama našla se i naša te je konačni poredak sljedeći:
1. OŠ Pirovac
2. OŠ Prečko Zagreb
3. OŠ Ivana Kukuljevića Sisak

Neki od učenika razrednih odjeljenja, po iskazanom znanju, ušli su u TOP 30 učenika u Hrvatskoj. Po svome uspjehu istaknula se učenica 4. A razreda Rafaela Trošić koja je dobila majicu Prometna Učilica te pohvalnicu za osvojeno 11. mjesto.

Pored nagrada za iskazano znanje učenika Prometna Učilica nagrađuje i najuspješnije učitelje mentore za doprinos u promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu kod učenika osnovnih škola te je naša učiteljica Martina svojim doprinosom zavrijedila plaketu “Prijatelj djece u prometu” za školsku godinu 2022./2023..

Svim učenicima čestitamo i zahvaljujemo na sudjelovanju, ostvarenim rezultatima, uloženom trudu i pokazanom znanju.