Dobiveno novih bespovratnih 15.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta!

Objavljen je popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2023. godini.
Prijave projekata na Javni poziv Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine bile su moguće u razdoblju od 8. veljače 2023. do 10. ožujka 2023. godine.
Nakon provedene administrativne provjere pristiglih zahtjeva proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva Ministarstva. Odobreno je 388 projekta koji će se sufinancirati s ukupnim iznosom od 9.498.400,00 eura.

Najmanji iznos sufinanciranja po projektu iznosi 1.600 eura dok je najveći 35.600 eura. S odabranim Korisnicima Ministarstvo će potpisati Ugovor o sufinanciranju.

Općini Pirovac odobren je iznos od 15.500 eura. Općina Pirovac sredstva će utrošiti na asfaltiranje I uređenje nerazvrstanih cesta.

“Drago mi je da smo prošli na novom prijavljenom natječaju. U kontinuitetu se prijavljujemo na gotovo sve otvorene natječaje kako bi za Pirovac izborili nova bespovratna sredstva. Zahvaljujemo se Ministarstvu na suradnji, a u pripremi su već nove prijave za razne fondove.”, rekao je načelnik Ivan Gulam