22 May 2019

Vodički kickboxeri vratili se iz Budimpešte s tri medalje - mladi pokazali da imaju budućnost

Prošlog vikenda od 17. do 19. 05. održan je dvadesetpeti po redu svjetski kickboxing kup u Budimpešti. Ukupno 3153 borca iz 39 zemalja nastupilo je na natjecanju. Boje vodičkog kluba Hrvatski branitelj dragovoljac branilo je njih 6 nastupivši u disciplinama pointfight i light contact. 

Najmlađa osvajačica medalja BEATA IVAS izborila se za srebrnu medalju u disciplini pointfight u kategoriji do 33kg za djevojčice. Da je bila uvjerljivo bolja od Austrijanke Lene Rosner pokazala je pobijedivši rezultatom 10:0, te tako izborila finale. U finalnoj borbi sreća je ipak pratila Ukrajinku Polinu Korolovych koja je rezultatom 9:6 uspjela spriječiti našu Beatu od osvajanja najsjajnije medalje. Beata je također nastupila i u težinskoj kategoriji do 36kg gdje je u polufinalnoj borbi za 4 boda (rezultat 8:4) od nje bila bolja Britanka Ella Hawkes te tako Beata ostaje brončana u ovoj kategoriji.

Naš drugi osvajač Šimun Barić u disciplini light contact do 47kg osvojio je brončano odličje. Slovaka Davida Michalek-a pobijedio je odlukom sudaca 3:0, no u borbi za finale ipak je bio bolji brzi Britanac Makeial Hazel koji je na kraju i zasjeo na 1. mjestu ove kategorije.

U disciplini pointfight Šimun je iako borben ipak zaustavljen od domaćina Mađara Nagy Balint-a rezultatom 13:7. 

MARINO STORIĆ u disciplini poinfight do 42kg u zadnjoj sekundi borbe protiv ruskog predstavnika Medved Nikit-e prima udarac koji rusu daje bodovnu prednost, te tako gubi priliku za ostajanje u daljnjim borbama za medalju. 

U istoj kategoriji nastupio je i MARIN RUŽIĆ koji je u prvoj borbi svladao Britanca Gabriel Burea rezultatom 21:11, no već u idućoj od njega je bio bolji bugarski predstavnik Stefan Prokopov (rezultat 15:5). 

Dečki su nastupili i u disciplini light contact gdje su imali teške protivnike Marin predstavinka Izraela Karam Iraqi-a, a Marino „šporkog“ Ukrajinca Mykhaila Samorai-a koji je nakon pobjede nad Marinom u sljedećoj borbi bio diskvalificiran zbog prejakih i nedozvoljenih udaraca. 

DINO IVAS u disciplini poinfight +47kg gubi od hrvatskog predstavnika Ivana Čelića rezultatom 14:7, te u disciplini light contact iako u stalnom vodstvu kroz obe runde, u zadnjim sekundama druge runde, sudačkom odlukom 2:1 pobjedu ipak odnosi Ukrajinac Vsevolod Shchokin-a. 

CHIARA IVAS s obzirom na dobnu kategoriju odnedavno nastupa u skupini starijih kadetkinja, te se tako na prvom ovako jakom turniru još uvijek privikava na iskusnije protivnice. U disciplini pointfight do 55kg poražena je od Austrijanke Annke Rupp, a u disciplini light contact njemice Wallsteb Terry.

IZVOR: https://www.infovodice.com


Back to top