Print this page
14 May 2019

Pristigla građevinska dozvola za gradnju novih općinskih prostorija i knjižnice

Prvi će kat postojeće zgrade biti adaptiran i rekonstruiran, a proračunom tekuće godine planirana je prva faza realizacije projekta, odnosno, građevinski radovi vrijedni oko 1,4 milijuna kuna. Odlukom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja projekt će se sufinancirati sa 348 tisuća kuna. 

Objekt, osim unutarnjeg uređenja prostorija za općinsku upravu i knjižnicu dobiva novo ruho u smislu tretmana fasade, zadržavajući u cijelosti obnovljeno prizemlje u kojem su smješteni prostori nove ambulante opće i dentalne medicine.

Knjižnica u Pirovcu novi je pak projekt čijom realizacijom će Pirovac dobiti mjesto na kojemu će ljudi moći posegnuti ne samo za lijepom knjigom, nego će ona biti i odgovarajuće središte za različita društvena i kulturna zbivanja.

Interijer općinskih prostorija kao i knjižnice bit će uređen na suvremen način koji će dodatno u dijelovima biti naglašen vizualnim aplikacijama i kadrovima Općine Pirovac, a nove prostorije bit će prilagođene i za pristup invalidima.

„O ovom projektu razmišljalo se praktički od osnutka općine, a sada možemo najaviti javni natječaj za izvođenje tijekom ljeta kako bismo krenuli sa radovima iza turističke sezone. Izuzetno nam je drago da je projekt prepoznat i od ministarstva koje ga sufinancira. Sigurno ćemo i primjerice opremanje knjižnice predviđeno za iduće proljeće kandidirati za sredstva Ministarstva kulture. U centru mjesta bit ćemo i još dostupniji našim građanima, a sa knjižnicom ćemo sigurno dobiti još jedan element malog urbanog mjesta.“ rekao je načelnik Ivan Gulam.