Print this page
30 April 2019

Novih 348 tisuća kuna dobiveno od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

Objavljen je popis odabiranih projekata općina i gradova za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koje će Ministarstvo sufinancirati u 2019. godini. Na javni poziv Ministarstva koji je bio otvoren za prijave u razdoblju od 20. veljače do 22. ožujka 2019. prijavljena su 574 projektna prijedloga od kojih će Ministarstvo sufinancirati njih 181. 

Među odabranim projektima nalazi se i rekonstrukcija prvog kata poslovne zgrade u vlasništvu Općine Pirovac u svrhu uređenja uredskih prostorija općinske uprave te knjižnice i čitaonice u vrijednosti od 348.000,00 kn. Ukupna vrijednost radova u ovoj godini procjenjuje se na 1,4 milijuna kuna.

"Zadovoljni smo što je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja prepoznalo ovaj projekt kojim ćemo napokon dobiti prostorije općinske uprave u našem vlasništvu kao i novu knjižnicu i čitaonicu te nam dodijelilo 348.000,00 kn bespovratnih sredstava. Naša općina će realizacijom projekta nakon više od dvadeset godina od osnutka prestati bit podstanar u neadekvatnim prostorijama, a u centru mjesta biti ćemo dostupniji svim našim građanima. Interijer općinskih prostorija kao i knjižnice uredit će se na suvremen i moderan način, a u sklopu zgrade bit će i lift koji će omogućiti pristup i osobama s invaliditetom.", rekao je načelnik Ivan Gulam.