02 January 2019

Završen glavni projekt uređenja prostorija općinske uprave i knjižnice u Pirovcu

Prvi će kat već postojeće zgrade biti adaptiran i rekonstruiran, a proračunom tekuće godine planirana je prva faza realizacije projekta tj. svi građevinski radovi vrijedni oko 1,5 milijuna kuna.
Podnesen je i zahtjev za ishođenje građevinske dozvole. 

Objekt, osim unutarnjeg uređenja prostorija za općinsku upravu i knjižnicu dobiva novo ruho u smislu tretmana fasade predmetne etaže. Objekt se tretira na suvremen način, zadržavajući u cijelosti obnovljeno prizemlje u kojem su smješteni prostori nove ambulante opće i dentalne medicine.

Knjižnica u Pirovcu novi je pak projekt čijom realizacijom će Pirovac dobiti mjesto na kojemu će ljudi moći posegnuti ne samo za lijepom knjigom, nego će ona biti i odgovarajuće središte za različita društvena i kulturna zbivanja.

Interijer općinskih prostorija kao i knjižnice spomenimo, uredit će se na suvremen način koji će dodatno u dijelovima biti naglašen vizualnim aplikacijama i kadrovima Općine Pirovac, a nove prostorije bit će prilagođene i za pristup invalidima.

„O ovom projektu razmišljalo se praktički od osnutka općine još prije više od dvadeset godina, ali evo konačno su sad stvorene sve pretpostavke za njegovu realizaciju. U centru mjesta bit ćemo i još dostupniji našim građanima, a sa knjižnicom ćemo sigurno dobiti još jedan element malog urbanog mjesta.", rekao je načelnik Ivan Gulam.

Back to top