23 December 2018

U Pirovcu se pod božićnim borom pojavilo 5,3 milijuna kuna! Europski novac za vrtić stigao ranije i uljepšao blagdane

Za gradnju i opremanje novog dječjeg vrtića s jaslicama u Pirovcu upravo je iz Europe stiglo 5,3 milijuna kuna, doznajemo od načelnika te općine Ivana Gulama (HNS). 

- Sjajna je to vijest za nas jer bolji božićni poklon nismo mogli dobiti. Nakon tri godine rada na projektu sada je taj san generacija naših ljudi napokon postao stvarnost. Računali smo na taj novac, vjerovali da ćemo ga dobiti dogodine, ali na opće zadovoljstvo stigao je ranije i uljepšao nam predstojeće blagdane – kaže načelnik Gulam.

Njegova je Općina još ranije osigurala potrebnu dokumentaciju i ishodovala dozvole, a potporu gradnji tog vrtića dala je i hrvatska Vlada.

Novac je stigao iz EU fonda '7.4.1.' namijenjen ulaganju u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. 

Gradnja i opremanje vrtića s jaslicama procijenjena je na oko milijun eura, a prema riječima načelnika Gulama u njemu će mališani uživati najmodernije smještajne i pedagoške standarde. Mjesta će biti za oko 60 djece u tri vrtićke grupe te jednu za mališane u jaslicama.

Projekt gradnje vrtića u Pirovcu je na vrhu prioriteta. Namjeravali su ga, novcem iz drugih potencijalnih izvora, graditi čak i u slučaju da ne dobiju sredstva iz EU, jer je tamošnjim mladim obiteljima nužan kvalitetniji smještaj za djecu.

Plan je da u novi dječji vrtić koji će se zvati Mendula, roditelji doprate djecu već u jesen 2020. godine, optimističan je načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam.

Izvor: www.sibenik.in

Back to top