10 December 2018

Općina Pirovac dobila 15.000 Eura bespovratnih sredstava iz EU fondova

U cilju jačanja lokalne besplatne bežične povezivosti te u cilju promicanja povezivanja građana na javnim mjestima kao što su trgovi, parkovi, knjižnice, muzeji, javne ustanove, zdravstveni centri i sl., EU je odobrila inicijativu pod nazivom  "WiFi4EU". 
Prigoda je to koju je Općina Pirovac iskoristila da bespovratnim sredstvima Europskih fondova omogući korištenje bežičnog interneta na mjestima okupljanja većeg broja ljudi.
 
Od 13.000 prijava iz svih europskih država, Općina Pirovac je među 2.800 korisnika koji su dobili bespovratna sredstva u iznosu od 15.000 Eura za instaliranje najmodernije opreme za WiFi pristupne točke na javnim površinama. Izgradnja WiFi infrastrukture (što uključuje i troškove opreme) biti će sufinancirana u stopostotnom iznosu. 
 
"Drago nam je da smo prošli i na ovom natječaju za nova EU sredstva i dati ćemo sve od sebe da do početka nove turističke sezone osiguramo novi brzi besplatni internet na javnim površinama za naše mještane i goste.", rekao je načelnik Ivan Gulam.
Back to top