02 October 2018

Općina Pirovac potpisala ugovor o financiranju službenika Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju ŠKŽ

Potpisanim ugovorom Šibensko-kninska županija će zaposliti službenika u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i gradnju, a Općina Pirovac i Općina Tribunj će financirati sva primanja zaposlenog službenika sa 50% troškova.

Službenik će obavljati poslove iz područja gradnje i prostornog uređenja koje se odnose na područje općina Pirovac i Tribunj.

Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju ŠKŽ se obvezuje idućih 5 godina svakih 6 mjeseci dostavljati i izvješće o radu službenika.

„Zahvaljujemo se županu g. Pauku i pročelnici Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju gđi. Škugor koji su imali razumijevanje za rješavanje ovog problema nakon zajedničkog sastanka. Zapošljavanjem nove osobe želimo ubrzati proces izdavanja dozvola za građane sa područja naše općine s obzirom da je zbog podkapacitiranosti nadležnog ureda to dosad znalo često dugo trajati, a zahtjeva je sve više.

Vjerujemo da ćemo kroz ovaj model suradnje osigurati i jednostavnije i brže izdavanje dozvola za općinske projekte koji čekaju apliciranje po različitim osnovama. Novi zaposlenik bi se trebao isplatiti kroz komunalni doprinos praktički nakon prve izdane dozvole.", rekao je načelnik Gulam.

Back to top