Print this page
18 June 2018

150 tisuća kuna za izgradnju javne rasvjete

Općina Pirovac pokrenula je javni poziv za izgradnju javne rasvjete u iznosu od 150.000,00 kuna te je po završetku poziva pristupila radovima izgradnje nove ulične mreže na području naselja Pirovac. Izgradnja javne rasvjete je planirana u četiri ulice i to Obali Rtine, Jurja Šižgorića, Višnjarska i Petra Zoranića.

Za ovu namjenu korištena je isključivo najnovija generacija LED žarulja koje pružaju ravnomjernije i ugodnije svjetlo u odnosu na klasičnu živinu rasvjetu što će u konačnici rezultirati znatnim uštedama i rasterećenju mreže, a radovi se u svim ulicama upravo privode kraju.

"Drago nam je da smo pred nadolazeću turističku sezonu uspješno realizirali još jedan projekt izgradnje javne rasvjete u ukupnom iznosu od 150.000,00 kuna, a posebno iz razloga što je ovim projektom obuhvaćena i rasvjeta na glavnoj pirovačkoj plaži Lolić čija je izgradnja završena prošlog tjedna. Siguran sam da se realizacijom spomenutog projekta osigurava funkcionalnije korištenje osvijetljenih dijelova u večernjim i noćnim satima, što će doprinijeti sigurnosti prometa i sigurnijem kretanju pješaka.", rekao je načelnik Ivan Gulam.