14 May 2018

Zadovoljena administrativana provjera za projekt -Podrška potrebitima na području Općine Pirovac- vrijednog 1,57 milijuna kuna

oziv „Zaželi – program zapošljavanja žena" u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. U skladu je i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva pogotovo uzevši u obzir da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Provedbom projekta "Podrška potrebitima na području općine Pirovac" doprinijet će se smanjenju socijalne isključenosti i poboljšanju kvalitete života krajnjih korisnika na području Općine Pirovac. Na navedenom području postoje korisnici koji zbog svog zdravstvenog/fizičkog stanja, ali i zbog nedostatne prometne povezanosti imaju problema pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti poput odlaska u ljekarnu, nabave kućnih potrepština ili plaćanja računa. Također, postoje i oni krajnji korisnici koji trebaju adekvatniju brigu, a koja obuhvaća pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni ili čišćenju stambenog prostora.

Projektom "Podrška potrebitima na području Općine Pirovac" krajnjim korisnicima uvelike bi se pomoglo pružanjem kvalitetnih i kompletnih usluga koje će im unaprijediti kvalitetu života i olakšati njihovu svakodnevnicu. Broj krajnjih korisnika koji će se obuhvatiti projektom definiran je kroz analizu koju je Općina Pirovac provela i predviđa pet zaposlenih osoba koje bi skrbile za 25 korisnika sa područja naše općine.

„Zadovoljni smo što je naš projekt prošao prvu fazu vrednovanja te je upućen u iduću fazu – procjenu kvalitete. Vjerujem da će za naš projekt u konačnici biti odobrena ova značajna sredstva te da će se pomoći starijim i nemoćnim korisnicima, ali i nezaposlenim ženama kao ugroženoj skupini kroz zapošljavanje na dvije godine. Projekt će pomoći i za budućnost zaposlenim ženama jer će im se osigurati osposobljavanje za poslove njegovatelja/ica starih i nemoćnih te obrazovanje / osposobljavanje za poslove pomoćnog kuhara/ice.", rekao je načelnik Ivan Gulam.

Back to top