14 May 2018

Zadovoljena administrativna provjera za projekt Plan za sretan dan vrijedan 1,85 milijuna kuna

U okviru operacije "Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja", koja se planira u modalitetu otvorenog trajnog Poziva, financirat će se projekti koji će doprinijeti usklađivanju obiteljskog i poslovnog života obitelji s uzdržavanim članovima rane i predškolske dobi kroz unaprjeđenje usluga i produljenje radnog vremena dječjih vrtića daljnjim razvojem postojećih i/ili uvođenjem novih programa.

Projekti će poticati inovativan pristup u osiguranju produljenog radnog vremena novim načinima kombiniranja produljenog boravka, poslijepodnevnog i/ili smjenskog rada s ciljem veće dostupnosti, priuštivosti i obuhvaćenosti djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Operacija ukupne vrijednosti 300.000.000,00 kn namijenjena je dječjim vrtićima te jedinicama lokalne samouprave kao potencijalnim prijaviteljima odnosno partnerima u okviru Poziva.

Općina Pirovac projekt je prijavila među prvima tj. četvrta u Republici Hrvatskoj.

„Zadovoljni smo što je naš projekt vrijedan 1,85 milijuna kuna prošao prvu fazu vrednovanja te je upućen u iduću fazu – procjenu kvalitete. Vjerujem da će za naš projekt radnog naziva „Plan za sretan dan" u konačnici biti odobrena ova značajna sredstva i da će se radno vrijeme i uvjeti postojećeg dječjeg vrtića značajno poboljšati do trenutka izgradnje potpunog novog dječjeg vrtića sa jaslicama.", rekao je načelnik Ivan Gulam.

Back to top