08 May 2018

Nove medalje za članove Karate škole Pirovac

Na prvenstvu Hrvatske za mlađe učenike, učenike i mlađe kadete koje je nedavno održano u Zagrebu u sportskoj dvorani "Lučko" više od 600 natjecatelja se borilo za odličja.

Luana Božac je osvojila brončanu medalju u kategoriji mlađe učenice –36 kg.
Medalju istog sjaja je osvojio i Matija Vlahov u kategoriji mlađi kadeti –48 kg.

Veliki je to uspjeh kada se pogleda broj sudionika i broj klubova koji nisu osvojili niti jednu medalju (Knin, Drniš, Zadar, Dubrovnik, Makarska). Čak je i najbolji klub iz Dalmacije "Sokol" iz Splita ostao bez odličja.

Žao nam je što je Luana Božac izgubila borbu za ulazak u finale unatoč jačim udarcima. Matija je vodio u meču protiv reprezentativca Hrvatske da bi pred kraj meča izgubio tako da se kroz repesaž i 3 borbe izborio kao i Luana, za brončanu medalju.

"Zahvaljujemo se Općini Pirovac koja je sa kupovinom opreme za natjecanja pomogla nastup naših boraca. Po novom svi natjecatelji moraju nastupati u opremi koja ima oznaku WKF approved (kimono, pojas, rukavice, papuče i štitnici za potkoljenice). Po dobivanju opreme natjecatelji su se mogli u miru koncentrirati za nastup. Na istom natjecanju je nastupio i Nikola Vukman koji zbog zdravstvenih problema nije bio dovoljno dobro pripremljen. Naravno, u budućnosti i od njega možemo očekivati dobre rezultate", kazao je trener Dragan Karan.

Back to top