13 May 2014

Radionica za privatne iznajmljivače

Županija Šibensko-kninska raspolaže velikim brojem apartmana i kuća za odmor, a koji se stalno povećava. Iako bi mnogi u našoj županiji vidjeli luksuzne hotele, mi smo ponosni na obiteljski smještaj i tradiciju obiteljskog smještaja u našoj županiji. Na nivou Hrvatske obiteljski smještaj čini 70% ukupnih turističkih kapaciteta sa pola milijuna kreveta.

Ovakvu strukturu smještaja koju mnogi vide kao nedostatak mi smo u našoj županiji odlučili pretvoriti u prednost kroz povećanje kvalitete obiteljskog smještaja. Cilj nam je imati visoko luksuzne i kvalitetne apartmane i kuće za odmor koji će privlačiti goste više platežne moći što će podići kvalitetu turizma uopće.

Obiteljski smještaj možemo pretvoriti u prednost našeg turizma. Istraživanja pokazujuda 250.000 ljudi u Hrvatskoj živi od obiteljskog smještaja ili im je to dodatni prihod. Sve su ovo brojke koje pokazuju potencijal obiteljskog smještaja. Da bi ga mogli iskoristiti moramo se opet vratiti na početak – moramo imati educiranog iznajmljivača jer je upravo on temelj ove priče, zato od toga počinjemo.

Zato Turistička zajednica županije Šibensko-kninske organizira radionicu namijenjenu privatnim iznajmljivačima na temu: „Kako pripremiti apartmane za sezonu 2014.“,koja će se održati 17.05.2014. (subota), s početkom u 18.00 sati, u Pirovcu – za područje gravitiranja otoka Murtera i Pirovca.

Edukacija će obuhvatiti teme:
o Priprema objekta za iznajmljivanje
o Prezentacija apartmana
o Poslovanje sa turističkim agencijama
o Turistički portali za oglašavanje
o Priprema za dolazak gosta
o Overbooking ili dupla rezervacija
o Recenzije

Sudionicima radionice bit će poklonjena knjiga „Vodič za vlasnike obiteljskog smještaja“, autorice Anamarije Cicarelli.

Back to top