Print this page
06 February 2014

Početak radova na izgradnji marine Pirovac

Pirovac je, napokon, krenuo naprijed!

Jučerašnji dan će svakako ostati upamćen u našoj novijoj povijesti kao prekretnica i početak jednog novog boljeg razdoblja i kao potvrda da u Općini Pirovac ima dovoljno znanja, volje i vizije da samostalno odlučujemo o svojem razvoju i da neki budući preustroj jedinica lokalne samouprave sigurno neće i ne smije biti na štetu pirovčana.

Studijom gospodarske opravdanosti tvrtka Adriatic charter uložiti će 72 milijuna kuna, a za organizaciju poslovanja luke nautičkog turizma- marine Pirovac, koncesionar će zaposliti 31 radnika. Koncesija se daje na rok od 20 godina, a ukupna vrijednost potpisanog ugovora za cijelo vrijeme trajanja koncesije iznosi 11,5 milijuna kuna također će biti naš značajan budući prihod. Završetak radova iduće godine će stvoriti uvjete i za pokretanje čitavog spektra novih manjih tvrtki, napredak pirovačke ekonomije i otvaranje novih radnih mjesta.

Općina Pirovac prije mjesec dana je donijela i Izmjene i dopune prostornog plana i započela pripreme za realizaciju projekta poduzetničke zone koja će našoj marini osigurati i suhi vez, dovesti i nove investitore, ali za naše mještane i turizam započela i iznimno važan projekt odvodnje, uređenja naših plaža i stare jezgre, preuzimanja odvoza otpada i javne rasvjete kroz naše komunalno poduzeće i druge projekte koji će nam donijeti razvoj i povećanje proračuna, a našim mještanima posao i sigurnu budućnost. Siguran sam da ćemo u projektima, kao i dosad, imati potporu naše županije, ali i Vlade RH.

Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog projekta, prijašnjim vlastima, županiji koja je uspješno provela postupak izbora koncesionara i u konačnici našem investitoru, tvrtki Adriatic charter d.o.o. i gospodinu Skočiću koji je u današnjim izazovnim vremenima za gospodarstvo pokazao poduzetnički duh i krenuo u realizaciju ovog projekta. Naša dosadašnja suradnja je bila kvalitetna i partnerska, a u istom ritmu planiramo je i nastaviti. Pirovac je, napokon, krenuo naprijed.

S poštovanjem, 

Ivan Gulam, općinski načelnik