26 September 2013

U Pirovcu se gradi marina

Koncesiju za pomorsko dobro na kojem će se izgraditi luka posebne namjene odnosno Marina Pirovac što će osigurati 31 radno mjesto u Pirovcu, potpisali su danas predstavnici tvrtke Adriatic Charter i Šibensko-kninske županije. Koncesija je vrijedna 11.5 milijuna kuna, a s ulaganjima će Adriatic Charter započeti početkom 2014. godine. 

Župan Goran Pauk i direktor Adriatic Chartera Slavijo Skočić koncesiju su potpisali na 20 godina. Marina će imati oko 200 vezova te će imati i turističko-ugostiteljsku namjenu.

U marini će se izgraditi primarni i sekundarni lukobran, izgradit će se nova obalna linija, zgrada s pratećim sadržajem marine, radni plato s dizalicom, a također će se urediti zaobalne površine. Općina Pirovac je potpisala i predugovor kojim će koncesionar nadoknaditi troškove, a Pirovac će samo od toga dobiti oko 1,2 milijuna kuna – naglasio je župan Pauk.

Načelnik općine Pirovac Ivan Gulam napomenuo je kako će projekt marine u Pirovcu promijeniti budućnost općine, dok je Skočić nagalsio kako će su Pirovcu povećati zaposlenost u terminima koji su zadani.

Mi već vidimo jarbole. Važna su nam ta radna mjesta jer će značiti egzistenciju za brojne mlade ljude i obitelji – kazao je načelnik Gulam.

Back to top